Ügyfélkör bővülés

Szerző: CEC | 2013 június 11.

Legutóbb híreket ígértünk új partnerről. A közelmúltban egy nagy magyar protézisgyártó cég is minket választott. Speciális téma, mégis tudunk segíteni a piacralépésben.

mulabas

 

Az egészségipar mindenütt a világon folyamatos növekedésben van. Mindenki hajlamos legyinteni, hogy a nagy gyógyszercégek mellett lehetetlenség labdába rúgni, ez azonban kishitűség. Egyes réspiaci területeken kis és közepes cégeknek is bőven jut babér. Diagnosztikai eszközök, kórházi kiegészítő berendezések, vagy éppen – mint azt jelen esetben friss partnerünk példája mutatja – az orvosi protézisek, fixen beültethető illetve alkalmi viselésű mű mozgásszervi elemek terén. Ahogy gyarapodnak ezek a keleti országok, egyre többen engedhetik meg maguknak, hogy a közgyógyellátás mellett már forrásból finanszírozzák ezeket az eszközöket.

Többéves kapcsolatból lett megbízás, cégünk adja a társaság oroszországi káeftéjének az ügyvezetőjét, támogatjuk az értékesítést, és segítünk raktárral is. Oroszországi kollégáink most jönnek haza és elvégzik a termékre vonatkozó tanfolyamot. Szinte teljesen szabad kezet kaptunk, de úgy döntöttünk, hogy minden pénzügyi tranzakciót egyeztetünk.

CLegProfile

 

A lényeg az, hogy számításaink szerint kinti kapacitásaink és helyismeretünk segítségével mi talán harmadáron tudunk dolgozni ahhoz képest, ha a cég mindent itthonról, maga szervezne. Ez egy remek üzleti lehetőség, kölcsönös előnyöket ígérve a feleknek. Reméljük, hogy üzleti siker is koronázza az együttműködést!

Kevéssé örömteli, hogy bár már jönnek vissza a pozitív elbírálások, nagyon lelassult az állam, uniós forrásokkal is megtámogatott exporteladásokat segítő tanácsadói pályázata. A GOP-os program a tervezettnél lassabban halad, ami elsősorban azért rossz, mert, ha a pályázók önhibájukon kívül nem valósítják meg a vállalásaikat, akkor veszélybe kerülhet a pályázatuk.

protézis2

Megint a szokott lemez: nagyon jó, ha az állam segít, ha közösségi forrás is segíti az exportpiacok kiépítését, megismerését. Ám, ahogy a gazdaságban mindenhol, itt is létszükséglet a tervezhetőség, a kiszámíthatóság. Ha egy forrás célja, hogy a magyar vállalat abból elmehessen egy júniusi kiállításra, akkor az augusztusban folyósított támogatás már nem fog célba érni!

Hozzászólások