Egyszerűbben Moszkvába!

Szerző: CEC | 2013 augusztus 7.

Szeptember 23-án új repülőjárat indul Moszkvába. A Wizz Air július végén jelentette be új Budapest-Moszkva Vnukovó útvonalát, amely kezdetben heti öt napon (hétfőn, szerdán, csütörtökön, pénteken és vasárnap) szállítja majd az utasokat.

4Vko_international

Mindez nagyon jó hír azoknak, akik egyszerűen és viszonylag olcsón szeretnének eljutni az orosz fővárosba. A jegyár természetesen sok mindentől függ, de egy útra, adókkal együtt már 10990 forinttól is lesznek jegyek. A fapados légitársaságnak amúgy is egyre több keleti desztinációja van, ugyanis egy „Irány Kelet” elnevezésű programmal már Ukrajna, Izrael, az Egyesült Arab Emirátusok, Azerbajdzsán, Törökország és Egyiptom is elérhető vele.

Maga a Wizz Air is arról adott tájékoztatást közleményében, hogy alacsony áraival szeretne a Budapest-Moszkva útvonalon hozzájárulni majd a két ország közti kereskedelmi és üzleti kapcsolatok fellendüléséhez, valamint a turizmus bővüléséhez,e célhoz természetesen gondolatban mi is csak csatlakozni tudunk.

Moszkvának egyébként öt repülőtere is van, amelyek együttesen 45-50 millió utast szolgálnak ki. Ebből négy személyforgalmat is bonyolít, A Seremetyevói volt a szovjet idők egyetlen nemzetközi repülőtere, amelynek a csúcsteljesítménye, az 1980-as moszkvai olimpia teljes forgalmának kezelése volt. Ma már e repülőtérnél nagyobb forgalmat bonyolít a Domogyedovói, a Vnukovói a legkisebb nemzetközi repülőtér, illetve van még egy belföldi járatokra szakosodott reptér, ez a Bikovói. Az ötödik légikikötő, a Miacskovói teherforgalomra szakosodott.

A Vnukovó Nemzetközi Repülőtér a legrégebbi, 1945-ben épített nemzetközi reptér, régebben a kormány is ezt használta, és innen indult az Aeroflot első óceánokat is átívelő járata, a baráti Kubába. A légikikötő 28 kilométerre van a centrumtól délnyugatra, de moszkvai mértékkel még viszonylag gyorsan be lehet jutni a belvárosba. Elsősorban a Kijevi Pályaudvarra érkező gyorsvasúttal, amely. 350 rubelért (2400 forintért), kiszámíthatóan 35 perc alatt beér a központba.

moszkva-wizz-air-olcso-repulojegy

Mint minden magára valamit is adó reptéren, a Vnukovón is vannak buszok és természetesen elérhetők taxik is. A két ismertebb buszjárat közül az egyik 25, a másik 100 rubelbe kerül, vagyis alacsony forintban kifejezve ezer forint alatt elérhetők, de a forgalom miatt a menetidő teljesen kiszámíthatatlan, van, hogy 20 perc alatt benn van, máskor viszont órákon át döcög.

A jegyek értékesítése mindenesetre már megkezdődött a Wizzair honlapján, így a szeptember után esedékes üzleti utakhoz már érdemes az új lehetőséggel is számolni.

Hozzászólások